woensdag 19 september 2012


Ik ben voor het eerst naar Rio de Janeiro geweest, wat een leuke en bijzondere stad. Het is gelegen aan een wijde baai, heeft bergen, mooie vergezichten en ook nog eens mooie bezienswaardigheden zoals het reusachtige standbeeld Christus de Verlosser en de prachitge rots, het Suikerbrood. Maar het meest bekend is de stad om zijn drukbezochte stranden Copacabana en Ipanema. Vooral in het weekend kijk je je ogen uit op deze stranden!


Prachtig kunstwerk aan het strand.


Uitzicht vanuit mijn hotel, niet slecht he ;)




Het reusachtige standbeeld Christus de Verlosser, de bezienswaardigheid van Buenos Aires en met name door het prachtige uitzicht de moeite waard.





Ja toch nog even gewinkeld...


Een hele leuke bezienswaardigheid in de wijk Santa Teresa is de Escadaria Selarón. Dit zijn een aantal trappen die Santa Teresa met de lager gelegen wijk Lapa verbinden. Deze trappen zijn door de Chileense kunstenaar Jorge Selarón bedekt met gekleurde tegels. Een prachtig gezicht en de kunstenaar is er nog steeds mee aan het werk. Wat hij ook graag doet is tekeningen/schilderijen maken van zwangere vrouwen, zie foto hieronder.




In de verte zie je de prachitge rots, het Suikerbrood


Met de lift naar boven echt schitterend, dit uitzicht is echt adem benemend!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten