dinsdag 20 maart 2012

Reizen als inspiratie deel 2 India, Delhi

Hierbij nogmaals een inspiratie op het gebied van kleuren, prints en sfeer naar aanleiding van mijn reisfoto's.  Wat zijn de hoofdpunten die ik uit deze foto's heb gepakt: -Strepen -Bloemen -Pauwenveren. Daarnaast zijn mijn hoofdkleuren -Rood -Groen -Blauw in verschillende tinten met -Oranje als accent. Om het fris te houden kan je er voor kiezen om hierbij een wittint als basis te nemen, maar als je voor een volle donkere kleur gaat bv warm grijs dan krijgt het een hele ander gevoel, veel warmer en meer uitgesproken. Gewaagd, maar wel heel mooi!




woensdag 14 maart 2012

Reizen als inspiratie


Als ik op reis ben fotografeer ik veel, omdat ik het leuk vind mooie foto's te maken en om natuurlijk een mooie herinnering te hebben. Maar daarnaast gebruik ik deze foto's ook als inspiratie. Hieronder daarvan een voorbeeld: 



Ik heb 4 foto's uitgekozen die ik gemaakt heb in Dar es Salaam en Nairobi. Aan de hand van deze foto's heb ik een daaronder een sfeercollage gemaakt. In de collage laat ik de vormen, prints en  kleuren uit de foto's terug komen. Zo'n collage kan je gebruiken om bv je huis of een kamer in je huis mee in te richten. Een hele andere benadering en daardoor zul je ook een heel verrassend resultaat krijgen.


vrijdag 9 maart 2012

Buenos Aires


Deze keer ben ik in Buenos Aires geweest, eerst met mijn werk en twee dagen later op vakantie. Buenos Aires is een prachtige en stijlvolle stad. Heel veel statige oude gebouwen en heel veel leuke wijkjes waar je heerlijk kan rondslenteren en winkelen. Deze keer dan ook veel leuke shoptips en natuurlijk tango!









De twee bovenstaande foto's nam ik in Laguanacazul.com, hier zag ik prachtige handgemaakte spullen, maar wel in een modern en eigentijds jasje. Lokaal handwerk, maar wel hip!






In Buenos Aires heb je heel veel antiekwinkel, met name San Telmo is een walhalla voor antiek liefhebbers.



En het is echt waar in Buenos Aires zie je regelmatig mensen op straat tango dansen, mooi moment om even te gaan zitten en te genieten.




Twee bovenstaande foto's: La Boca, hier vind je de typische gekleurde huizen van Buenos Aires. Persoonlijk vond ik het te toeristisch, maar de omgeving eromheen is wel leuk om doorheen te lopen.



Cactus van stof leuke souvenir...




Hippe wijk is Palermo Shoho/Palermo Hollywood (Palermo Viejo). Palermo Soho heeft veel aparte winkeltjes en Palermo Hollywood heeft heel veel restaurantjes, maar ook leuke winkels.



De begraafplaats van Recoleta, hier bevind zich het graf van Evita Peron. De graven zijn gigantisch groot en het zijn er veel. Het graf van Evita Peron vinden is nog een hele zoektocht.








Kledingwinkel Dam, leuke opgepimpte kleding, eigenzinnig en humor.




Hierboven werk van Carlota Petrolini, een ouder en ontzettend leuke dame die heel gepassioneerd, erg mooie kunstwerken en schilderijen maakt. Inspirerend!



Leuk idee hang je stoeltjes aan de wand als je ze niet gebruikt.


Nog een leuk idee hang een pispot aan de wand een mooie oer-Hollandse geranium erin en voilà leuk plantenbakje aan de muur :)


Mijn rode schoenen, ik vond het een mooi nostalgisch gevoel geven. 




Autopista Buenos Aires-Mar del plata, een hele brede weg die dwars door de stad loopt.





Twee foto's hierboven zijn genomen in een lunchroom, adres Florida 102. Mooie inrichting, eigenwijs en natuurlijk gevoel.







Dit restaurant bestaat uit drie ruimtes, een ruimte knalgeel, een felrood/roze en een knalgroen. Heel gewaagd.