zaterdag 17 december 2011

De San Blas eilanden

Vorige keer had ik foto's van Panama City op mijn blog geplaatst en zoals belooft deze keer zijn de eilanden aan de beurt. Hieronder De San Blas eilanden.De verlaten San Blas eilanden zijn een archipel van 357 eilanden voor de Caribische kust van Panama. De eilandjes zijn piepklein en de meeste zijn onbewoond. Ongeveer 40 eilandjes zijn bewoond door Kuna-indianen. De bootrit naar een van de eilandjes kan heftig zijn, maar dan heb je wel wat.




Het eiland op de foto’s is Ogobsibu en er zijn 4 cabanas, genaamd Coco Blanco.
Het eiland is piepklein en je bent dan ook in 5 minuten (als je rustig loopt) het hele eiland rond. Ik kan me voorstellen dat je  nu denkt wat moet ik daar, maar ik kan volmondig beamen dat het echt een geweldige ervaring is! Dit is de manier om tot rust te komen, laat je mobiel en laptop maar thuis en ga genieten van de rust, de warme zon, vers gevangen vis, het knalblauwe water en de wuivende palmen.  Mediteren is hier niet nodig dat gaat vanzelf. Het is echt een kuuroord, maar wel heel eenvoudig, maar je hebt ook niet veel nodig op z’n plek.






 Hieronder weer de vrolijke en kleurrijke doeken gemaakt door De Kuna-indianen.




Logeren in een hut op Coco Blanco is geen luxe, de cabanas zijn erg eenvoudig en s’nachts heb je het gevoel dat je op de zee ligt, want het geluid van de zee komt vol je cabana binnen. Daarnaast kan het er behoorlijk waaien dus je hoort de wind flink loeien. Ondanks dat de cabanas heel eenvoudig zijn heb je wel stromend water. De bedden slapen prima en naar een nachtje in je cabana is het heerlijk om in de zee te springen en dat is dan ook meteen je douche voor die dag. Daarna ga je lekker ontbijten met vers fruit. De rest van de dag hoef je niks, je kan met een bootje mee naar andere eilandjes en dan wordt er een lunch voor je gemaakt, de tafel gedekt en dan zit je op een onbewoond eiland te lunchen aan een plastic tafel met als uitzicht zee, zee, zee en nog eens zee, bizar, maar heerlijk!








De Kuna-indianen zijn zijn prachtig kleurrijk gekleed en vooral de 'beenwarmers/ van kralen vind ik prachtig.



Ieder dag verse vis, heerlijk! Veel ander is er ook niet, dus als je geen vis lust wordt het lastig :)




Overnachten op de San Blas eilanden kost weinig, wij hebben ongeveer € 70,-  betaald voor 2 overnachtingen inclusief ontbijt, lunch, avondeten, drankjes en een aantal boottochtjes, adres Isla Ogobsibu, El Porvenir, cocoblanco@centrodereservas.net, tel: 6700-9427