woensdag 21 september 2011

Rondje gent


Onlangs heb ik de combi 1 dag Antwerpen en 1 dag Gent gedaan. Beide steden zijn erg verschillend, maar allebei op hun eigen manier de moeite waard. Antwerpen staat al op mijn blog dus nu is gent aan de beurt. Gent is heel knus met veel grappige en eigenzinnige winkeltjes. 
Nadat ik Gent bezocht had las ik het volgende: Lonely Planet stelt jaarlijks een lijst samen van tien streken, landen en steden die je moet gezien hebben.
In de editie voor 2011 staat Gent op de zevende plaats van te bezoeken steden. De stad werd voor het eerst openomen en is een van de kleinste steden in de lijst!
Volgens Lonely Planet is Gent het best bewaarde geheim in Europa. Toeristen bezoeken over het algemeen Brussel, Brugge en Antwerpen maar laten Gent links liggen. Gent mag dan wel een kleine stad zijn, maar het is heerlijk overzichtelijk en de moeite waard!


Foto hierboven, leuk cafe waar je gezellig kan lunchen, www.simonsays.be

Handgemaakte collectie leren kragen www.colclaudine.be



Deze prachtige kanten kleedjes zag ik hangen bij een heel schattig winkeltje Tierlantijntje.




Deze kussens spotte ik bij a.puura.a, persoonlijk vond ik dit een hele inspirerende winkel.




Leuke raamstickers bij a.puur.a



Deze vogel broches zag ik op een marktje en zijn van Ambrosius Smets: https://www.facebook.com/pages/DOK/155427904513736



Als je tijd over hebt steek je oude vazen of lege flessen in een nieuw jasje...



Op mijn vorige bestemming Sao Paulo zag ik veel streetart, maar in Gent kunnen ze het ook.



Bij Rewind in de Sint Pietersnieuwstraat verkopen ze exclusieve, kwalitatieve en Scandinavisch geïnspireerde designermerken voor dames en heren. Deze straat heeft sowieso veel aparte kleding boetiekjes, ik kocht in een van deze winkels een hele coole jeans voor € 10,-

vrijdag 9 september 2011

Reportage Viva

Onlangs stond er een reportage van mij in de Viva. Het ging over bijzondere "overnachtingsplekken" waar ik tijdens mijn reizen geweest ben. Aangezien het over reizen gaat vind ik het leuk om dit met jullie te delen. De bovenste is ecologische B&B La Fossa in Italië, de tweede is een lodge, gelegen in het Noord-Westen van Zuid Afrika, Madikwe Wildreservaat en de 3e overnachting is op een onbewoond eiland, Coco Blanca, op de San Blas eilanden. Ik geef bij deze reportage ook tips hoe je deze sfeer in je eigen huis kunt creëren...En mocht je in de buurt zijn van een van deze bestemmingen ga er heen, want het zijn stuk voor stuk unieke plekken!