maandag 20 juni 2011

Antwerpen


Deze keer ben ik in de buurt gebleven: Antwerpen. 
Antwerpen is een knus en overzichtelijk met vele inspirerende winkels her en der verspreid door de stad. Ga vooral de zijstraatjes in, want juist dan word je verrast. Zo kwam ik op het marktpeintje Vrijdagmarkt straatje terecht waar 2e hands spullen verkocht worden en waar een erg inspirerende design winkel Helder zit (www.studiohelder.be). Tevens bevinden zich hier gezellige en hippe restaurantjes om te lunchen of een koffie te drinken.




Lekker ontbijten bij Eten & Drinken in de Wolstraat, eigen en basic ingericht en heerlijk eten.





In de etalage bij Step by Step (Lombarden vest 18) zag ik deze serie barbiepoppen, in de winkel werd er nog even op doorgeborduurd, zie de foto eronder. De rand van het schilderij zijn allemaal barbiepop hoofdjes.




De 2e hands markt (Vrijdagmarkt straatje) je moet ervan houden, maar het is leuk om er sowieso even te kijken. Er staan allemaal mensen om de markt heen en die kunnen dan bieden op de spullen die voorbij komen.




Bazaar Bizar, leuke en toepasselijke naam voor deze etnische winkel, teven B&B.









Heerlijk park aan de Muntstraat, goed plekje om even te uit te rusten. Het is bijna een soort openlucht museum, want rondom het park is aan alle kanten graffiti te bewonderen. Leuk contrast met het groene en natuurlijke park.



Exclusieve ketting van Nadine Wijnands, Kloosterstraat 26, www.nadinewijnants.be






De Finse Paula Halla had enkele jaren geleden al een gerenommeerde winkel met Scandinavische ontwerpen in de Leopoldstraat. Ze duikt nu op in de Kloosterstraat met een nieuw project. Five Fridays dankt zijn naam aan de voorkeur van de eigenares voor het fenomeen vrijdag en haar opgetogenheid over maanden die vijf vrijdagen bevatten. Zeg nu nog eens dat het leven geen feest is!